Mijn favorieten

Ons werkgebied

Ons werkgebied

Rick Zeedijk Makelaardij is de makelaar in Tiel en omgeving voor wonen én genieten!

Als geen ander kennen wij de mooiste plekjes uit de omgeving. Of het nu om bestaande bouw gaat of om bouwkavels en nieuwbouw, onze reikwijdte spreid zich uit over onder andere Kerk Avezaath, Kapel Avezaath, Wadenoijen, Zoelen, Buren, Lienden, Eck & Wiel, Erichem, Zennewijnen, Maurik, Ingen, Ochten, Wamel, Beneden - Leeuwen, Boven - Leeuwen, Ophemert, Varik, Echteld en tot aan Veenendaal aan toe! 

Over Tiel

Tiel heeft als voormalige Hanzestad niet alleen een rijk verleden, maar is ook nu nog het bloeiende streekcentrum van het Gelders Rivierengebied. Tiel is één van de oudste steden van Nederland. Verreweg de meeste Nederlandse steden hebben hun oorsprong in de late Middeleeuwen, de periode 1150-1300. Tiel stamt uit de periode 850-1100.
De nederzetting Tiel was gespecialiseerd in handel met voor die tijd verre oorden als Engeland en het Duitse Rijnland. De Tielse kooplieden bezaten een soort handelsorganisatie die van vóór de tijd van de Hanze stamt.
Niet alleen handelaren bewoonden Tiel, ook de koning had hier een residentie en liet hier in de elfde eeuw zilveren munten slaan. Tevens bezat de handelsnederzetting belangrijke kloosters, kerken en een haven, waarvan een deel van de beschoeiing in het voorjaar van 1996 bij opgravingen in de binnenstad is teruggevonden. Archeologen troffen hier tevens de restanten van een Vikingschip aan. Meer recent is er een Bataafs grafveld met een nederzetting gevonden in de nieuwbouwwijk Passewaaij.
In de dertiende eeuw ontstond de machtige Duitse Hanze. Tiel werd lid van dit verbond van handelssteden. Daardoor werd vooral de handel met de landen aan de Oostzee tot bloei gebracht. De economische betekenis van Tiel (ruim 10.000 arbeidsplaatsen) gaat dus ver in de historie terug.

In het oude stadscentrum herinneren veel monumenten aan het rijke verleden, zoals de St. Maartenskerk, de Waterpoort met de Groote Sociëteit (streekmuseum), het Kantongerecht en het uit 1562 daterende Ambtmanshuis, dat deel uitmaakt van het stadhuiscomplex.
Tiel werd aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zwaar beschoten. In de vijftiger jaren lag het accent op het herstel van de oorlogsschade - de wederopbouw - in de jaren '60 en '70 op de uitbreiding van Tiel met een serie nieuwbouwwijken. Vanaf de zeventiger jaren zijn ook veel nieuwe woningen in de binnenstad gerealiseerd.
Tiel dankt zijn bekendheid in Nederland vooral aan de metaal- en fruitindustrie. En wie Tiel zegt, denkt vooral aan het jaarlijkse fruitcorso en aan het stripfiguurtje Flipje, die als 'reclameheld' al 65 jaar bekendheid geniet bij jong en oud.*

Voor nadere informatie betreffende Tiel en haar verleden, scholen, etc. verwijzen wij u graag naar de website www.tiel.nl.

*Bron: deze tekst is overgenomen van de website www.tiel.nl

Afstanden 

38 kilometer naar Den Bosch
50 kilometer naar Utrecht
74 kilometer naar Rotterdam
88 kilometer naar Amsterdam

Openbaar vervoer

In Tiel zijn twee NS-stations: Tiel en Tiel-Passewaaij. Vanaf beide stations vertrekken bussen naar nabij gelegen dorpen / steden.